ActiviteitenActiviteitenActiviteitenActiviteitenActiviteitenActiviteitenActiviteitenActiviteitenActiviteitenActiviteitenActiviteitenActiviteitenActiviteitenActiviteitenActiviteitenActiviteitenActiviteitenActiviteitenActiviteitenActiviteitenActiviteitenActiviteitenActiviteitenActiviteitenActiviteitenActiviteitenActiviteitenActiviteiten

Activiteiten

Door de kleinschalige opvang is er aandacht  om de activiteiten samen met de deelnemer vorm te geven. Het uitgangspunt van zorgboerderij  is ervoor zorgen dat het een warme veilige plek is waar mensen zich thuis voelen. Door de deelnemers ook te betrekken bij de activiteiten en hen te stimuleren op hun mogelijkheden proberen wij een zinvolle en plezierige dagbesteding te bieden.

Dit alles gebeurt met aandacht voor de deelnemer, voor elkaar, en met respect en ruimte voor ieders individuele behoefte. 


Hieronder kunt u een impressie lezen. Deze is geschreven door een deelnemer en gaat over hoe zijn verjaardag is verlopen op 't Kuyperke:

Hallo beste medegasten van onze zorgboerderij,
 
Een zorgmedewerkster hoorde van mij, dat ik wel eens een terugblik werp op een bepalende gebeurtenis. Nu deze dinsdag gelijk viel met mijn 81e verjaardag, laat ik mijn  licht schijnen op deze voor mij bijzondere dag.

De weergoden waren mij op mijn verjaardag niet goed gezind: in stromende regen moest mijn E-bike mij veilig en wel naar Batenburg brengen, maar samen zijn we, zij het drijfnat, bij het Kuyperke aangekomen en gelukkig hielp Wim Sr. mij met het uittrekken van mijn regenpak (met die smalle pijpen), waarna ik het aandurfde naar binnen te stappen. Daar werd ik overweldigd met felicitaties, zang en ook nog een kadootje; dat Ilse ook nog voor een lekker stukje gebak zorgde, maakte het begin van deze morgen helemaal compleet.

Wij oudjes, hebben vervolgens de dag op gepaste wijze doorgebracht. Het weer klaarde op, dus kregen wij zin, om ons vertier buiten te zoeken. Zoals gewoonlijk houdt dat een bezoek in aan de kippen, die maar mooi voor ons van eitjes voorzien en verder werpen we onze blik op de groetentuin van Marcel, waaruit zojuist de kok het beste voedsel voor vandaag haalde.

Zoals te doen gebruikelijk, gaan we tegen half een aan tafel en verlekkeren we ons aan het heerlijke diner, zo lekker, dat Marcel er nog wel een bordje extra van lustte. Intussen vallen onze ogen op een nieuw door Ilse gekochte vogelkooi, nu nog onbemand, maar straks een prachtig onderkomen voor gevogelte; zo komen Wim en Marcel opnieuw aan hun trekken.

Als tegen half vier het uur van vertrek is aangekomen, keren Marcel en de jarige man in de stralende zon op hun bike weer huiswaarts.

Zo werd het voor deze bejaarde man in alle opzichten een bijzondere maar onvergetelijke verjaardag, dank zij ……………….’t Kuyperke!